2024-02-04-Tolga-Zafer-Conversation

2024-02-04-Tolga-Zafer-Conversation

“Music Tech at a Close Range”

4 Şubat 2024 Salı günü saat 16:30'da MIAM'ın Ilhan Usmanbaş Salonu'nda Tolga Zafer (MIAM Mezunu, 2002) ile yapılcak söyleşiye katılabilirsiniz. Tolga Zafer, şu anda Kontakt enstrümanlarını ve kompozisyon destek araçlarını geliştirmeye odaklandığı Native Instruments'ta Kıdemli Ürün Tasarımcısı olarak görev yapıyor. Söyleşiyi MIAM'den Cevdet Erek yönetecek.

Tolga Zafer Özdemir, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Memphis/ABD Üniversitesi'nde piyano, müzik teorisi ve kompozisyon okudu. Hocaları arasında Faris Akarsu, Kamran Ince, Ilhan Usmanbas ve Fernando Benadon bulunmaktadır.

Ayrıca uzun yıllar boyunca Memphis/ABD Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi'nde öğretmen olarak çalıştı.

Klasik, geleneksel veya elektronik enstrümanlar için bestelenmiş oda müziğinden senfonilere kadar uzanan kompozisyonları, beş kıtada birçok ülkede sahnelendi ve birçok ödül aldı.

Müziğinde, Tolga Zafer dünya genelinden farklı kültürleri geçmişle ve günümüzle bağlamayı amaçlar. Sürekli bir arayıcı ve müzik teorik sorunlarla uğraşan ve ayrıca algoritmalar temelinde kompozisyon teknikleriyle ilgilenen Tolga Zafer, eğitim ve performans amaçları için »Tritonet« adlı bir müzik hesaplayıcısı oluşturmuştur.



Başlangıç Tarihi: 2.04.2024 17:00:00
Bitiş Tarihi: 2.04.2024 18:00:00