MIAM Kütüphane

MİAM Dr. Erol Üçer Müzik Kütüphanesi 2000 yılının Mayıs ayında kurulmuştur. Kütüphane koleksiyonu 10000’in üzerinde kitap, 7000’in üzerinde nota ve 19000 civarında işitel ve görsel içerikten (CD, DVD vs.) oluşmaktadır ve koleksiyon gün geçtikçe genişlemektedir. Bununla birlikte, Dr. Erol Üçer Müzik Kütüphanesi’nde müzik araştırmacıları için çok önemli olan birçok veritabanına ve elektronik kaynaklara (JSTOR, Grove Music Online, International Index to Music Periodicals, Alexander Street vs.) erişim olanağı sağlanmaktadır. Kütüphane kataloğunun çeşitliliği lisansüstü öğrencilerimizin ve bölümümüzün çeşitli alanlarında çalışmalar yapan araştırmacıların bilimsel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Kütüphane bünyesinde öğrencilerin ve araştırmacıların kullanımına açık 6 adet masaüstü bilgisayar ve 8 adet müzik dinleme sistemi bulunmaktadır. Kurulduğu yıldan bugüne kütüphaneye yapılan çeşitli bireysel ve kurumsal bağışlar sayesinde kütüphane koleksiyonunda önemli ölçüde zenginleşme ve çeşitlilik sağlanmıştır. Özellikle Borusan Müzik Kütüphanesi’nin kapanması sonrasında bu koleksiyonun da MİAM Müzik Kütüphanesi’ne aktarımı ile birlikte kütüphanemiz daha da zenginleşmiştir. MİAM Dr. Erol Üçer Kütüphanesi’nde 104 adet basılı bilimsel dergi  bulunmaktadır. Bu dergilerin bir kısmının basılı aboneliği aktif olarak devam etmekte iken bir kısmının ise elektronik  versiyonlarına aboneliklerimiz bulunmaktadır.

İTÜ MİAM PLAK ARŞİVİ

İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi Plak Arşivi’nde; BORUSAN Müzik Kütüphanesi, Çağlan Tekil  ve diğer bağışçılarımızdan kurumumuza bağışlanmış çeşitli müzik türlerinde çok sayıda plağa ulaşmak mümkündür.

İTÜ MİAM Plak Arşivini ziyaret etmek için bu linkten ulaşacağınız formu doldurarak randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Dergiler & Veritabanları

• Dergiler