• IMG_4867
  • Video1
İTÜ MİAM Uzamsal Ses Laboratuvarı, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan ilk 3 boyutlu müzik prodüksiyon stüdyosu ve test laboratuvarıdır. Öğrencilerin 3 boyutlu ses derslerine destek olması ve 3 boyutlu müzik prodüksiyonlarının işitsel kurgu tasarını hazırlamaları amacıyla kurulmuştur. 10.1, 5.1.4, 7.1.4 ve benzeri birbirinden farklı çok kanallı hoparlör formatlarını desteklemektedir.

Uzamsal ses laboratuvarı, Auro 3D, Dolby Atmos ve çeşitli diğer 3 boyutlu ses formatlarını destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Taşıyıcı sistemin tasarımı ve imalatı İstanbul Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Ofisi'nin desteği ile HayalBilim Mimarlık ve Tasarım Ofisi ve Ahmet Sertaç Öztürk tarafından yapılmıştır. Akustik tasarımı İTÜ Öğr. Gör. Murat Tıraş tarafından yapılmış olup, akustik paneller Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından imal edilmiştir.